Rekorddeltaking frå Sogn & Fjordane på Pinseløp!

Postet av Sogn og Fjordane Orienteringskrets den 21. Jun 2019

Pinseløp2-600.jpgPinseløp3-470.jpgPinseløp4-600.jpgPinseløp5-600.jpgPinseløp6-600.jpgPinseløp7-600.jpg

Skrevet av Norges Orienteringsforbund

Nærare 30 frå krinsen på Hamar.


Alle samlet. Samtlige foto: Anders Grønli

 

Laurdag morgen reiste vi å handla inn frukost/lunsj og kveldsmat til 28 personer som skulle bu på hytta.

 

Litt vanskelig å beregne mat til så mange over to dager når butikkene stengde for helga kl 1600 laurdag.


Sprinten gikk i parken mellom Jernbanemuseet og Domkirkeodden. S&Fj fikk noen fine plasseringer bland topp 10. Dei fleste rakk i mål før regnværet kom sigande.

 

Etter løpet var det planlagt pizza på Peppes, men eg prøvde å bestille plass til 32 stk, men det klarte dei ikkje å hjelpe oss med. Vi reiste derfor til Bolleland kro på Espa. Den ligg ikkje så langt fra der hytta var og var tenkt at vi skulle ta middagen søndag der.Under maten vart det prat rundt sprintløpet. Så reiste vi til hytta og fordelte rom og senger. Ungdommene benka seg i annekset og hadde det trivelig i lag der. Stua i den store hytta vart brukt som samlingsplass for spel og prat.

 

Søndag morgen var det felles frokost for alle som budde i hyttene. Så reiset vi til arena for løpet litt før 9. Vi sette opp to lagstelt på arena som sto begge dagene. Løpet gikk i et greit terreng, med en del hogst felt. Det blei flotte resultater topp 10 denne dagen også. Haakon Ulvedal vant sin klasse H 11-12.

 

Etter løpet dro vi tilbake til hytta, og dusj. Før vi hadde litt o-teknisk trening på ei fotballbane like ved.

(fortsetter under bildet)

Pinseløp2-600.jpg

 

 

Elias og Sven hadde fått i oppdrag å lage et opplegg for oss. Dei hadde laga til 2 oppgaver som vi fikk prøvd oss på. Dette var karthusk, der vi fikk kvar vårt kart, og måtte springe ei runde på bana til nokre kart som var tegna inn ei løype på.

(fortsetter under bildet)

Pinseløp3-470.jpg

 

 

Oppgava var å huse så mange poster som mulig for så å løpe tilbake og tegne inn postene og start/mål på kartet vi fikk. Det ble nokre turer fram og tilbake for det var ikkje lett å huske.

(fortsetter under bildet)

Pinseløp4-600.jpg

 

 

Den andre oppgava var kalt Belgisk orientering. Der vi skulle orientere ved hjelp at av ei rute der vi skulle fokusere på å holde kartet rett vei. Det var satt opp nokre kjegler som fungerte som poster og gjorde vi det rett så kom vi i mål på ei spesifikk kjegle. Kjempeflott opplegg av Elias og Sven!

(fortsetter under bildet)

Pinseløp5-600.jpg

 


Etter treninga var det avslapping før vi reiste til Bolleland Kro igjen for middag. I dag hadde vi forhåndsbestilt pizza til heile gjengen, utenom 3 som har cøliaki, dei fikk bestille anna mat.

(fortsetter under bildet)

Pinseløp6-600.jpg

 

(fortsetter under bildet)

 

Pinseløp7-600.jpg

 

 

Kvelden videre gikk med til prat rundt løpet og spel.

 

Mandag var det frukost og rydding av hytta, før avreise til arena.

 

Strålande sol, og løpet gikk fin for dei fleste. Mange gode resultat også i dag. Haakon Ulvedal vant igjen sin klasse H11-12.

 

Etter kvart som folket kom i mål så satte dei seg i bilane og vendte nasen heim etter ei lang og kjekk helg.