Følg dramatikken under finalen i Harry Lagerts Nattcup live!

Postet av Norges Orienteringsforbund den 24. Okt 2024

«Noen kommer til å få sjokk!»

Foto: Snorre Veggan


Klassisk, hederlig finalevær er meldt fredag til klimakset i Harry Lagerts Nattcup. Det vil si tåke. Dette har nærmest blitt en tradisjon for finaleløpet av en eller annen anledning. Med start på Frognerseteren og målgang ved Sognsvann er det også klassisk hederlig Nordmarksterreng som venter de 136 påmeldte løperne. Og med en startliste basert på en adaptiv jaktstartslogikk er det kort mellom løperne og en rekke tette dueller og fighter som venter.

Årets løypelegger, Inge Lindseth, kommer med noen overraskende avsløringer da vi spør om han har noe å melde om årets løyper til løperne.

- Noen kommer til å få sjokk når de ser løypa. Men det er ikke fordi løypa er spesielt krevende fysisk sammenlignet med tidligere år.

Når vi ber han bli litt mer presis og utdype denne uttalelsen, kommer en nesten like kryptisk deklarering:

- Det er Tour de Ski-preg over løypa. Men med få porter.

Når vi så prøver å få ut hvilken løype han snakker om blir han stille. Men han uttrykker derimot stor tilfredshet over å bli forespurt om å være løypelegger for finaleløpet. Det anses å være den flotteste løypeleggerforespørselen man kan få i burgunderklubben.

Om favoritter og outsidere i hovedklassene Legendar- og Kari-klassene er ikke Lindseth sikker. Særlig ikke i Kari-klassen.

- Der blir det utrolig jevnt mellom ledende Helena Karlsson NSK,  Emma Arnesen NTNUI og Kaja Winsnes Nordhagen, NSK,  og hvem som til slutt vinner, ja det kan avgjøres i spurten, smiler ernæringsfysiologen som i fjor kom ut med boka Femdagers nullstilling om fasteimiterende diett.

Da vi spør han om matstasjonene er droppet til fordel for fasteimitasjon, benekter han det, men legger samtidig til at han ikke tar ansvar for det som tilbys på de matstasjonene som finnes. Men at det blir en bålpost er han sikker på.

- På herresiden tror jeg hjemmeterrengfordelen vil avgjøre det til Sindres fordel i Legendarklassen, bedømmer han så.

Og med Sindre menes her Sindre Østgulen Deisz som går ut 19 sekunder bak lederen Herman Ryen Martinsen FSK, og ikke den gamle storløperen Sindre Langaas. 

Sistnevnte befinner seg i Sverige denne fredagen og hilser på barnebarn og barn. Men vel i Sverige kommer nok han, som mange andre o-interesserte, til å følge med på trackingen. 

Som vanlig byr de proft arrangerende nydølingene på tracking for alle interesserte.

Tracking: https://events.loggator.com/2024hlfinal

Startliste jaktstart: https://eventor.orientering.no/Documents/Event/43856/1/Startliste-Jaktstart--(Kun-p-meldte)-Med-Tag-nummer

 



Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.