Stavernsprinten 2024 – en del av «Glade dager i Stavern!»

Postet av Norges Orienteringsforbund den 17. Jul 2024

Stavernsprinten gikk av stabelen i Stavern tirsdag kveld i regi av Larvik Orienteringsklubb. Det urbane O-løpet ble arrangert som en del av de tradisjonsrike «Glade dager i Stavern». 


Over: Cornelius Bjørk vant herreklassen.


-Pressemelding-
 

Løypelegger var rutinerte Jørn Sundby, med Per Olav Gulbrandsen som løpsleder, men de fikk med seg en rekke flinke funksjonærer fra Larvik O-klubb.

 

Stavernsprinten ble en suksess i regnvær
Til tross for lite markedsføring og nokså kort planlegging av arrangementet, kom det hele 163 løpere til start i går – samtidig som VM gikk av stabelen med siste konkurranse i Skottland. Av disse var det 12 som ble diskvalifisert, samt to løpere som ga seg.

 

Det var flere landslagsløpere på plass i Stavern i går, og Cornelius Bjørk (Bækkelaget) vant herreklassen med en imponerende kilometertid på 3.22 minutter i en løype der det var veivalg på de fleste strekk. Løypen var variert, men kanskje mindre kupert enn det mange hadde trodd på forhånd. Seierstiden ble 11.32 minutter, som var omtrent på løypeleggerens stipulerte løpstid. Herreløypen hadde 21 poster, herav cirka 15 prosent i park og resten i gater sånn stort sett. Sandefjord-gutten fikk imidlertid tøff kamp fra en annen sprintspesialist, Hemings Ulrik Astrup Arnesen, som i fjor sikret seg tre NM-gull.

 

Hva synes du om løpet, Cornelius?

- Det var en morsom løype. Et relativt kjedelig område, men med noen sperringer så får man til avgjørende veivalg. Også var det tett med poster som gjør at man må være skjerpet hele veien. Flere burde bli flinkere til å utnytte områder på denne måten. Larvik er alltid flinke til å arrangere, avslutter han.

 

Tredjeplassen gikk til Karl Rygh fra Nydalen, kun slått med ett minutt av den løpssterke vinneren. Merk at hele 16 løpere hadde under fem minutter som km-tid. Herrer A-klassen var også den klart største klassen med 74 deltakere.

 

I dameklassen vant ungjenta Anna Strøm Juliussen (15 år) fra Sandefjord med tiden 14.35 minutter, kun 13 sekunder raskere enn Mathea Gløersen (20) som var favoritt på forhånd. Det var faktisk tre dameløpere som var raskere enn 5 minutter per kilometer i løypen som også hadde 21 poster, men var noen hundre meter kortere enn herreløypen. Så det ble løpt imponerende fort i Stavern i går under de fuktige forholdene. Svenske Andrea Svensson tok tredjeplassen, mens 4. plassen gikk til Larviks «superløper», evigunge Elin Bjerva.

 

Larvik tilbød seks klasser og fire ulike løyper i går. Herrenes C-klasse ble for øvrig vunnet av Alvin Bergene Finstad fra Sandefjord OK, mens dameklassen ble vunnet av Porsgrunns Mina Remme.

 

 

Lenke til Eventor Norge med resultater og Livelox:

https://eventor.orientering.no/Events/ResultList?eventId=20360&groupBy=EventClass


Lenke til Østlands-Postens bildereportasje fra arrangementet:

https://www.op.no/se-hvem-som-sto-pa-start-til-stavernsprinten-2024/g/5-36-1637067


Du ser løypenen nedenfor. Under løypene er også flere bilder.




Under: Gløer Gløersen



Under: Lasse Arnesen


Under: Ana Nes og Ine Stokkenes



Under: Odda Harald Nilsen



Under: Veslemøy Solberg



Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.